Åbningstid

Planteskolen gik på pension 01.12.2022

Vi kan træffes på tlf

40164658

Statskontrolleret økologisk​-æbletræer udsolgt

Danskproducerede planter​

Konkurrencedygtige priser​

Artikler

Skrevet af: Ole Madsen

År: 2000

Farve i haven

Her i april kribler og krabler det i hænderne på havefolket, og det er det bedste tidspunkt for udplantning af de fleste flerårige planter f.eks.buske, træer, roser, stauder og hårdføre udplantningsplanter.

Vores staudebede bugner af mange tidligt-blomstrende pudeplanter og stauder netop nu.

Det er en stor fordel, medens der er fugtighed i jorden, at plante de træagtige planter. Bl.a. kan fremhæves frugttræer, som for nogles vedkommende allerede står i blomst. Som nogle af de skønneste frugttræer kan nævnes fersken, nektarin og mandel med deres store lyserøde knopper og blomster. De findes i mange forskellige sorter og varieteter, hvor. bl.a. dværgformen har en meget karakteristisk kugleformet vækst.

De hårdføre sommerblomster kan med fordel plantes ud nu f.eks. primula, stedmoder, påskeliljer m.m. Samtidig kan man tilføje bedene en ekstra "farveklat" i form af den forårsblomstrende lyng.

Syrener

​Syrener er en art af hårdføre, løvfældende og blomstrende buske og småtræer, der indeholder nogle af de mest elegante og farverige blomster i maj og juni, med en duft, der er meget delikat, og som gør dem særlig attraktive i haven.

De storblomstrede havesyrener og deres hybrider under sorterne syringa vulgaris behøver ingen introduktion på grund af alle de kvaliteter, de har, og som kendes af alle og enhver. Arten er bemærkelsesværdig, og dens egenskaber bør egentlig bemærkes, idet dens farvemuligheder, -kombinationer og størrelse er helt uovertruffen indenfor planteverdenen.

Syrener klarer sig vel i næsten al slags jord, dog er fugtig jord en undtagelse, men voksestedet skal være i fuld sol, og jorden må gerne være tør.

Med hensyn til beskæring er det bedst at skære lige efter blomstringen, men sommerbeskæring kan dog anbefales ved ekstra kraftig vækst.

Ombygning og boligdesign

Assens Planteskole

Fåborgvej 12
​5610 Assens

Telefon: 64 71 16 99

star star star star

Vurderet 4 / 5 stjerner ud fra mere end 3 anmeldelser fra Google

Firmainfo​:

Assens Planteskole

CVR-nr: 17059130

​Telefon:

64 71 16 99

​E-mail:

kmn@kmn.dk